EVİME HAKSIZ YERE ORTAK OLMA!

Tüketici Hareketi Derneği Genel Başkanı Cüneyt KÖŞE nin yapmış olduğu basın açıklamasında;

Tüketicilerimizi yakından  ilgilendiren ve tüketicilerimizi sevindirecekhaberle başlamak istiyoruz. Konut edinilirken alınan ekspertiz (uzman incelemesi)ücretlerini Tüketicilerimiz geri alabileceklerdir.

Tüketicilerimizin ev almak için müraacat ettiklerinde, bankaların ev kredileri için almış oldukları ekspertiz ücretini tüketicilerimize  -faturayla ibraz edilmemesi durumunda  -bundan böyle Tüketiciye yükleyemeyecektir.

Bankaların tüketicilerimizden ekspertiz  ücreti adı altında almış olduğu tutarı belgelendirme sorumluluğu  tamamen bankaya aittir. Tüketicilerimizden ekspertiz ücreti olarak alınan faturayı  ilgilibanka tüketicimize ödemek zorundadır.

Tüketicilerimize ekspertiz ücretiadı altında kesilen fatura verilmemesi durumunda, banka  tarafından kesilen bu tutarı tüketicilerimiz Tüketici il hakem heyetlerine başvurarak geri alabileceklerdir.

Bankaların müşterilerini zorda bırakacak tutumlarına  karşı tüketicilerimizin uyanık olmaları gerekmektedir.Ev kredisi kullanan tüketicilerimizin kendilerinden alınan ekspertiz tutarı için kendilerine fatura verilmemişseTüketici il hakem heyetlerine müracaat etmeleri gerekmekte olup,bu hususta Tüketici Mahkemesinin Tüketici lehine vermiş olduğu karar bulunmaktadır.Tüketici Hareketi olarak, ‘Tüketicilerimizi bankalar hususunda daha duyarlı olmaya ve haklarını aramaya davet ediyoruz’ demiştir.